DE OMGEVING


Dit appartementencomplex staat in het dorp Schalkwijk (net onder Utrecht). Het dorp beschikt over een rijk verenigingsleven en diverse restaurants.

Er zijn prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet. Het complex ligt op loopafstand van de rivier de Lek, het verdronken bos, de Hollandse waterlinie en de vele klompenpaden.

Met mooi weer zijn er verschillende vaste wandel en fietsroutes mogelijk in de directe omgeving, die je langs Fort Honswijk en Fort WKU leiden (deze zijn onderdeel van de Hollandse waterlinie). In de zomermaanden vaart de liniepont, deze pont ligt speciaal in de Lek om voetgangers en fietsers van Schalkwijk naar Culemborg te varen. Onderweg komt u verschillende landwinkels tegen om lokale producten te kunnen kopen.

Het dorp biedt naast landwinkels een Spar supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, en de bakker brengt het brood op afspraak gewoon aan de deur!

Wilt u de drukte opzoeken, dan ligt het centrum van Houten op steenworp afstand. Op 3.5km afstand ligt een winkelcentrum en treinstation (Houten Castellum). Schalkwijk ligt centraal gelegen, met de auto is de snelweg binnen 8 km te bereiken. Knooppunt Oude Rijn (Utrecht) is binnen 15min te bereiken. Gaat u liever richting Gelderland dan ben u met een pont zo aan de overkant van de rivier de Lek, om te winkelen in het oude Culemborg.

De Liniepont

De Liniepont

“Van begin mei tot eind september vaart de Liniepont tussen Werk aan de Groenweg, Werk aan het Spoel en Fort Everdingen. De oversteek met dit voet- en fietsveer is leuk om te combineren met een wandeling of fietstocht in het gebied.”

Het Verdronken Bos

Het Verdronken Bos

“De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug.” 
“Het verdronken bos is een recreatiebos dat als waterberging is (her)ingericht.”

Fort Honswijk

Fort Honswijk

“Fort Honswijk, gelegen aan de rivier de Lek, is één van de toonaangevende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De toren van fort Honswijk (gebouwd tussen 1841 en 1848) is de oudste en grootste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is van een bijzondere architectonische schoonheid.”

Fort WKU

Fort WKU

“Vlakbij de rivier de Lek, op het eiland van Schalkwijk, ligt Fort Werk aan de Korte Uitweg (WKU). Daar waar de ijsvogel over het water scheert, je het gras kan horen ruisen, vind je een theehuis en een natuurkampeerterrein.”